Detacheringsbureau
Informatie over detacheringsbureaus

Advertentie

ict vacature support engineer
"Sinds enige tijd werk ik als 2nd line Support Engineer via ICT detacheringsbureau Jobfinity. Een erg leuke, uitdagende functie met veel doorgroeimogelijkheden. Elke dag is anders, want met ons team ondersteunen we meer dan 1500 gebruikers op het gebied van ICT maar ook op applicaties. Op de helpdesk komen alle meldingen binnen op het gebied van ICT, problemen waar de 1e lijn niet uitkomt, pak ik op." Lees hier meer.

Voordelen Detacheringsbureau

Werken bij een detacheringsbureau heeft een hoop voordelen? Lees op deze pagina alle voordelen van werken bij een detacheringsbureau. 

Definitie detacheringsbureau

Een detacheringsbureau biedt werkgevers de mogelijkheid om op zeer korte termijn te beschikken over gecertificeerde professionals voor een (tijdelijk) project. Deze professionals zijn in dient bij het detacheringsbureau en gaan op basis van detachering voor bepaalde tijd, ofwel de duur van een project aan de slag bij een opdrachtgever. 

Voordelen opdrachtgever werken met een detacheringsbureau

Voor een opdrachtgever die op korte termijn personeel nodig heeft voor een (tijdelijk) project is werken met een detacheringsbureau ideaal. De professional staat niet op de loonlijst van de werkgever, maar op de loonlijst van het detacheringsbureau. Naast eerder genoemde voordeel heeft werken met een detacheringsbureau een aantal andere voordelen. 
 • Continuïteit. De opdrachtgever heeft direct toegang tot de flexibele inzet van professionals bij bijvoorbeeld een reorganisaties, ziekte en/of tijdelijke projecten;
 • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De opdrachtgever heeft direct beschikking over een ervaren professional zonder extra kosten voor vast personeel;
 • Flexibiliteit. Een detacheringsbureau biedt ook flexibiliteit doordat de professional in dienst blijft van het detacheringsbureau en de inhuurperiode met een beperkte opzegtermijn kan worden beeindigd;
 • Geen investering in cursus- en/of studiekosten;
 • De opdrachtgever heeft met detachering via een detacheringsbureau niet te maken met werkgeversverplichtingen.

Voordelen professional om te kiezen voor een detacheringsbureau

Naast voordelen voor opdrachtgevers die gedreven, goed geschoolde professionals nodig hebben, biedt werken via een detacheringsbureau ook voordelen voor de professionals. 
 • Werken en leren tegelijk, dus je blijft jezelf ontwikkelen;
 • Ervaring opdoen bij diverse toonaangevende bedrijven in Nederland;
 • Goede arbeidsvoorwaarden;
 • Afwisseling. Elke nieuwe opdracht heeft een andere cultuur, omgeving en duur;
 • Goede begeleiding. Samen met een jobcoach stel je een Persoonlijk Onwikkel Plan (POP) op;
 • Certificeringen behalen op kosten van het detacheringsbureau;

ICT Detacheringsbureau

Al met al is werken met of voor een detacheringsbureau een goede keuze. Ben je net klaar met de opleiding, lees dan op deze website alle informatie over werken bij een detacheringsbureau.